"Тамақтану мәдениеті" » Средняя школа №1
Алматинская область білім басқармасының
Іле ауданы бойынша білім бөлімі
"Средняя школа №1"
отдела образования Илийского района
Приемная
+7(72) 43-50-83
Бухгалтерия
+7(72) 43-50-93
Версия для
слабовидящих
04
сәуір
2024

"Тамақтану мәдениеті"

Ұтымды тамақтану құрамында минералдық затттар, май, май қышқылы, белок пен витаминдер бар. Егер адам ағзасында негізгі пайдалы элементтер жеткіліксіз болса, адамның өсуі мен дамуы тежеліп, зат алмасуы бұзылады, жұқпалы ауруларға шалдығу қауіпі басым болып жүрек ауруына , обырауруына шалдығуы ықтимал. 
Ақуыз(белок) ағзаның өсуі мен дамуын қамтамасыз етеді.
Ақуыз(горох) бұржақ, фасоль, жаңғақ жұмыртқа, май балық өнімдерінде мол.Углевод арқылы ағза -күш-қуат алады. Ол нан тағамдарында , картоп, банан, бал, қант, және дәнді дақылдарда кездеседі.
Витамин адамды ауру-сырқаттан қорғайды. Ол жеміс-жидек, көкеністе мол.Ағзаға керекті микроэлементтер тағам арқылы ағзаға тарайды. 
Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив