04
сәуір
2024
"Тамақтану мәдениеті"
Ұтымды тамақтану құрамында минералдық затттар, май, май қышқылы, белок пен витаминдер бар. Егер адам ағзасында негізгі пайдалы элементтер жеткіліксіз болса, адамның өсуі мен дамуы тежеліп, зат алмасуы бұзылады, жұқпалы ауруларға шалдығу қауіпі басым болып жүрек ауруына , обырауруына шалдығуы ықтимал.
Ақуыз(белок) ағзаның өсуі мен дамуын қамтамасыз етеді.
Ақуыз(горох) бұржақ, фасоль, жаңғақ жұмыртқа, май балық өнімдерінде мол.Углевод арқылы ағза -күш-қуат алады. Ол нан тағамдарында , картоп, банан, бал, қант, және дәнді дақылдарда кездеседі.
Витамин адамды ауру-сырқаттан қорғайды. Ол жеміс-жидек, көкеністе мол.Ағзаға керекті микроэлементтер тағам арқылы ағзаға тарайды.
Ақуыз(белок) ағзаның өсуі мен дамуын қамтамасыз етеді.
Ақуыз(горох) бұржақ, фасоль, жаңғақ жұмыртқа, май балық өнімдерінде мол.Углевод арқылы ағза -күш-қуат алады. Ол нан тағамдарында , картоп, банан, бал, қант, және дәнді дақылдарда кездеседі.
Витамин адамды ауру-сырқаттан қорғайды. Ол жеміс-жидек, көкеністе мол.Ағзаға керекті микроэлементтер тағам арқылы ағзаға тарайды.